רגע לפני: מה להביא לצו ראשון כדי לייעל את התהליך ולחסוך זמן?

רשימה מה להביא לצו ראשון

הצו הראשון הוא גם המפגש הראשון הממשי של כל מלש"ב עם צה"ל. באופן טבעי, הצעירים והצעירות שמוזמנים ומוזמנות ללשכת הגיוס שואלים את עצמם מה להביא לצו ראשון כדי שהתהליך יהיה יעיל וקל. על-מנת לעזור לכם, הכנו רשימה מפורטת של כל המסמכים הנדרשים, ובנוסף גם טיפים לצו ראשון שיכולים להיות מועילים מאוד.

1. הזימון ותעודה מזהה

באופן טבעי, חובה להגיע למקום שאליו הוזמנתם – לשכת גיוס חיפה, טבריה, תל השומר, ירושלים או באר שבע – עם תעודה מזהה, כדי שהצוות במקום יוכל לדעת בוודאות שהגיע האדם הנכון. האופציות הן תעודת זהות, דרכון או רישיון נהיגה אם כבר יש לכם כזה. בנוסף, כדאי להביא גם את הזימון עצמו, אבל אם במקרה איבדתם אותו, אין סיבה להילחץ, יקבלו אתכם גם בלעדיו (ובאופן כללי, לא כדאי להילחץ).

למידע על לשכות הגיוס השונות לחצו כאן.

2. השאלון הרפואי וכל מידע רפואי רלוונטי אחר

המרכיב השני בתשובה לשאלה מה להביא לצו ראשון הוא מידע רפואי שיעזור לצבא לקבוע לכם פרופיל מתאים. המידע הרפואי כולל קודם כל את השאלון שמצורף לזימון לצו (שמגיע בדואר). את השאלון ממלאים ביחד עם רופא משפחה שגם חותם עליו. כמו כן, אפשר להגיע ללשכת הגיוס עם תוצאות בדיקת ראייה שבוצעה אצל רופא עיניים מוסמך ותוצאות בדיקת שתן שבוצעה בטווח של 3 החודשים שלפני ההתייצבות. את שתי הבדיקות האלה ניתן לעבור גם בלשכת הגיוס, ביום הצו עצמו, אך אם תגיעו איתן מראש תחסכו זמן.

יש לכם עוד מסמכים רפואיים רלוונטיים מעבר לאלו אותם דורש צה"ל? צו ראשון הוא ההזדמנות הנכונה להציג אותם לצה"ל. תוצאות CT, בדיקת שמיעה, מבחן אלרגיה, חוות דעת של רופא מומחה, אקו לב וכו' – חשוב להביא איתכם כל מידע שעשוי להיות רלוונטי לשירות הצבאי.

3. אבחונים, אם ישנם

אחת התחנות במסגרת צו ראשון היא מבחנים פסיכוטכניים ממוחשבים. למבחנים אלה השפעה ניכרת על הדפ"ר ועל הקב"א, ולכן גם על השיבוץ לשירות. באופן טבעי, ישנם מלש"בים ומלש"ביות אשר זכאים להקלות בבחינות, וכדי לקבל אותן יש להציג מסמכים רלוונטיים – אבחון פסיכודידקטי, אבחון דידקטי, סיכום של ועדת השמה, מרשמים מנוירולוג או פסיכיאטר לתרופות שמחזקות את הקשב והריכוז (קונצרטה, ריטלין) וכל הוכחה אחרת לקושי שיש לכם בלמידה ובמבחנים.

שימו לב: המלצות בית ספריות לא תופסות בצבא ואין סיבה להביא אותן לצו הראשון.

ניתן להגיש חלק מהקבצים באתר האינטרנט הצבאי
ניתן להגיש חלק מהקבצים באתר האינטרנט הצבאי

העלאת מסמכים באתר ייעודי

כאמור, התשובה לשאלה מה להביא לצו ראשון מתחלקת ל-3 חלקים. את התעודה המזהה חובה להביא איתכם, ואילו את הניירת הרפואית ואת המסמכים שמטרתם קבלת הקלות במבחנים אפשר גם להעלות מראש דרך האזור האישי באתר הייעודי. מומלץ גם לשלוח דרך האתר וגם להביא את המסמכים ללשכת הגיוס. במקרה של קשיים בהתנהלות האתר, יש לפנות ליחידת מיטב שמופקדת על מיון המלש"בים.

מה להביא לצו ראשון חוץ מהמסמכים הנ"ל?

  • שוברי נסיעה – יחד עם הזימון לצו הראשון תקבלו גם שובר לנסיעה אל לשכת גיוס תל השומר, ירושלים, טבריה, חיפה או באר שבע, בהתאם למקום המגורים שלכם (כפי שמעודכן ברישומי המדינה). כדאי כמובן לקחת אותו איתכם, גם אם אפשר לקבל החזרים על בסיס הצגת קבלות (באופן כללי צה"ל מסייע מאוד בהגעה לכל מקום, למשל באמצעות שאטלים לעיר הבה"דים למי שמשרת בבסיסים שמרכיבים את העיר הזו). למעשה, מומלץ להכין ערב מראש את כל הניירת בתוספת התעודה המזהה וכאמור שוברי הנסיעה, בדיוק כפי שמכינים רשימת ציוד לגיוס – וכך להיות בטוחים שלא שכחתם כלום.
  • בקבוק מים וגם קצת אוכל – תפוח, בננה, חטיף אנרגיה, שוקולד וכו'. השהות בלשכת הגיוס עשויה להתארך, וכדאי שתוכלו לנשנש במהלכה משהו אם הרעב יתקוף אתכם. מזונות עתירי אנרגיה יכולים לעזור גם בריכוז במבחנים.
  • מוכנות לראיון האישי – תחנה נוספת במסגרת הצו הראשון היא ראיון אישי. מטרת הראיון היא לאפשר לצה"ל לדעת מי אתם, מהם הערכים שמנחים אתכם, איך אתם מתמודדים עם מצבים שונים, עד כמה יש לכם מוטיבציה לשרת בצבא ובפרט בתפקידים קרביים ועוד. שאלות שתישאלו בראיון בצו הראשון יכולות לעסוק במשפחה, באינטראקציות חברתיות, ביחסים עם ההורים, בלימודים, בתחביבים ועוד (למדריך המלא בנושא השאלות שתישאלו בצו הראשון לחצו כאן). במידת הצורך, אפשר לבצע סימולציה עם חבר קרוב (וגם עם גורמים מקצועיים) וכך להגיע אליו נינוחים יותר. בכל מקרה, חשוב להקפיד על כנות וענייניות.
  • מוטיבציה – סעיף חשוב נוסף בתשובה לשאלה מה להביא לצו ראשון. בהנחה שאתם רוצים שירות בעל ערך ומשמעות, זו ההזדמנות הראשונה שלכם להרשים את הצבא ולהפגין את המוטיבציה שלכם לתרום למדינה במהלך השירות הצבאי (מבלי לגלוש למוטיבציית יתר). כחלק מהרצון להציג לצה"ל יכולות גבוהות יש גם מי שעוברים קורס הכנה לצו ראשון – אם אתם מרגישים שאתם זקוקים לחיזוקים, זו בהחלט אופציה. אם אתם רוצים לקבל מספר טיפים נוספים על הכנה נכונה, קראו את המדריך שלנו להכנה לצו ראשון.

להרשמה לקורס הכנה מקיף לגיבושים בצה"ל:

לא תשתף אח?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

עשוי לעניין אותך גם...

Call Now Button

איתרנו את המוצרים המומלצים לגיוס במחירים משתלמים