גיבוש תותחנים – המדריך המלא למתגייס [לשנת 2023 ] - Xtrain
ראשי » גיבוש תותחנים – המדריך המלא למתגייס
(תמונה: igorbondarenko / 123RF Stock Photo)
חיל התותחנים מציע למתגייסים שמחפשים שירות מרתק שתי אופציות – היחידות המיוחדות מורן ורוכב שמיים. כדי להתקבל אליהן יש לעבור גיבוש, ועל-מנת להגיע לגיבוש מוכנים ועם מקסימום סיכוי להצליח בו, מומלץ לעבור קורס הכנה. קורס איכותי עם מדריכים שכבר עזרו לצעירים רבים להגשים חלומות על שירות צבאי משמעותי מספק נקודת זינוק טובה לקראת כל גיבוש, בין אם זהו גיבוש דובדבן , טיס, מגלן או גיבוש תותחנים.
ניווט מהיר בקליק: סגור
1. תנאי הקבלה לתותחנים ולגיבוש
3. האם ניתן להתקבל לרוכב שמיים ללא גיבוש?
4. איך להגיע מוכנים לגיבוש התותחנים?
תנאי הקבלה לתותחנים ולגיבוש
על-מנת להגיע לגיבוש תותחנים, צריך קודם כל להגיע לחיל עצמו. תנאי קבלה לתותחנים באופן כללי הוא פרופיל 72, אבל שירות במורן או ברוכב שמיים כבר מחייב פרופיל 82 ומעלה. לאחר הגיוס, מגיעים לבית הספר לתותחנים שממוקם בבסיס שבטה (כ-60 ק"מ דרומית לבאר שבע), ובמהלך השבוע הראשון, שמוגדר כטרום טירונות , ניתן לנסות להתקבל למורן ולרוכב שמיים (כפי שגם גיבוש גולני מתבצע אחרי שכבר הופכים למעשה לחיילים). אין צורך בנתונים מיוחדים כדי להישלח ל-2 ימי הגיבוש, אבל רק כ-20% מכלל המועמדים יגיעו לעוצבת קלע דוד שכוללת את 2 היחידות המיוחדות, ולכן חשוב להתגייס בכושר פיזי מעולה ולאחר הכנה שכוללת התייחסות גם לפן המנטלי, שגם לו יש תפקיד קריטי בהצלחה בגיבוש.
מה כולל גיבוש תותחנים?
גיבוש תותחנים נמשך כאמור יומיים, כשהיום הראשון כולל אתגרים פיזיים קשים והיום שני מבוסס על משימות שמצריכות כישורים אחרים.
התרגילים הפיזיים כוללים ספרינטים רבים, זחילה קבוצתית עם שקי חול כבדים למרחקים משמעותיים (משימה שבה נבחנות גם יכולות המנהיגות של כל מועמד ליחידות המיוחדות של חיל התותחנים) ואלונקה סוציומטרית – תרגיל שהוא חלק בלתי נפרד ממרבית המיונים ליחידות העילית, כולל למשל גיבוש צנחנים או גיבוש גבעתי .
היום השני מתאפיין במבחנים פסיכוטכניים. בין השאר תתבקשו לזהות כיוון טיסה של מזל"ט, לסמן במפה נקודות ציון שהוצגו בסרטון שצולם ממזל"ט, ולהפגין שליטה טובה בצורות תלת ממדיות. בהתאם לכך, תנאי הקבלה לתותחנים, וליתר דיוק לרוכב שמיים ומורן (בעבר הייתה גם יחידה בשם מיתר אולם היא נסגרה ב-2017), כוללים גם תפישה מרחבית ברמה גבוהה.
בסיום היום השני של הגיבוש ייערך ראיון אישי, וגם אליו כדאי להגיע מוכנים.
האם ניתן להתקבל לרוכב שמיים ללא גיבוש?
בנוסף לאפשרות לעבור גיבוש תותחנים ולאחר מכן את מסלול ההכשרה של רוכב שמיים, ניתן להגיע ליחידה שמפעילה כלי טיס בלתי מאוישים על-מנת לספק מודיעין ויזואלי ללוחמים גם אחרי שמתחילים מסלולים מובחרים כמו קורס טיס או חובלים. מאחר שגם הדרך למסלולים אלה כוללת אתגרים משמעותיים כמו למשל גיבוש חובלים , ההמלצה על הכנה מתאימה ומושקעת עדיין תקפה כמובן.
איך להגיע מוכנים לגיבוש התותחנים?
אם אתם עומדים בתנאי הקבלה לתותחנים והשאיפה שלכם היא שירות ברוכב שמיים או במורן (שמפעילה אמצעי לחימה מתקדמים על בסיס טכנולוגיות חכמות ובנוסף לוקחת חלק במשימות ביטחון שוטף רבות), כדאי להתחיל את ההכנה לפחות חצי שנה לפני הגיוס, וכדי לשפר עוד יותר את הסיכוי להתקבל אפילו שנה.
כדאי לקחת בחשבון שאמנם גיבוש תותחנים הוא קצר יחסית, ופחות תובעני ביחס לגיבוש טיס למשל, אבל גם כך רק בעלי כושר גופני גבוה מאוד יצליחו לעמוד בכל המשימות. בנוסף, ככל שרמת הכושר הגופני גבוהה יותר, כך המועמד יכול לתפקד טוב יותר גם מבחינות אחרות ולמשל להפגין מנהיגות ולסחוף אחריו את הצוות.
ל-Xtrain מדריכים מנוסים ומיומנים מאוד שיעזרו לכם לבנות את היכולות הפיזיות הרלוונטיות כך שתגיעו לגיוס כשאתם בשיא הכוח. בנוסף, תקבלו מאיתנו טיפים יקרי ערך ומידע ספציפי במיוחד לגבי שני ימי הגיבוש כך שרמת אי הוודאות תהיה מינימלית. קורס ההכנה כולל התייחסות גם לפן המנטלי, כך שבסך הכל אתם מתגייסים לתותחנים כשאתם מוכנים במלוא מאת האחוזים לגיבוש.