גיבוש שלדג [המדריך המלא למתגייס] - Xtrain כושר קרבי
ראשי » גיבוש שלדג – המדריך המלא למתגייס
(תמונה: fotorobs / 123RF Stock Photo)
גיבוש שלדג הוא חוויה תובענית אבל גם מתגמלת מאוד. הגיבוש כולל 5 ימים מפרכים שמחייבים גיוס מלא של כל המשאבים – הפיזיים, הרגשיים, המנטליים והשכליים. אחוזי הנשירה לאורך השבוע גבוהים, ומי שרוצה להבטיח לעצמו סיכוי טוב לעבור את הגיבוש חייב להשקיע בהכנה מתאימה, רצוי בעזרת אנשי מקצוע בעלי ניסיון רב בתחום זה.
ניווט מהיר בקליק: סגור
1. למה כדאי להתאמץ ולעבור את גיבוש שלדג?
2. איך השפיעה מהפכת הסיירות על ההגעה לשלדג?
3. מהם תנאי הסף לקבלת זימון לגיבוש לשלדג?
4. מה נדרש מכם ב-5 ימי הגיבוש?
5. איך להבטיח סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד בגיבוש שלדג?
למה כדאי להתאמץ ולעבור את גיבוש שלדג?
שלדג, יחידת הקומנדו של חיל האוויר, נחשבת לאחד המקומות המרתקים לשירות בצה"ל. היא לוקחת חלק במגוון רחב מאוד של פעילויות – בעבר למשל הייתה היחידה שותפה גם למבצעים חשאיים בעורף האויב וגם להעלאת יהודי אתיופיה – ובין מפקדיה לאורך השנים הרמטכ"ל העשרים, בני גנץ (ואת הרשימה המלאה של הרמטכ"לים תוכלו לראות כאן ). מי שעובר את גיבוש שלדג ואת ההכשרה המאתגרת ימלא תפקידים שונים ביחידה ובסך הכל ישרת בצבא במשך 8 שנים כשהמסלול כולל גם קורס קצינים ולימודים אקדמיים.
איך השפיעה מהפכת הסיירות על ההגעה לשלדג?
בעקבות השינויים המהותיים באופן המיון של המלש"בים לסיירות השונות של צה"ל, נכון לעכשיו הגיבוש לשלדג הוא למעשה גם גיבוש סיירת מטכ"ל (ובנוסף מהווים 5 הימים גם שלב הכרחי בהגעה ל-669 ולחטיבת הקומנדו). מי שרוצה לשרת בשלדג מתבקש לסמן את האופציה הזו כמועדפת מבחינתו, ואם הוא עובר את הגיבוש, הוא אכן יגיע להמשך הכשרה ביחידת העילית של חיל האוויר (מסלול שנמשך שנתיים!)
מהם תנאי הסף לקבלת זימון לגיבוש לשלדג?
שירות בשלדג מיועד לבעלי פרופיל רפואי 82 או 97 ולבעלי ציון קב"א של לפחות 52. אסתמה ועיוורון צבעים הם סעיפים פוסלים, ולעומת זאת בעלי משקפי ראייה עם מרשם של עד מינוס אחת וללא צילינדר כן יכולים להגיע ליחידה.
עוד לפני גיבוש שלדג יש לעבור יום סיירות . ימי סיירות מתקיימים באוקטובר (מ-16:00 ועד ליום המחרת בשעות הצהריים) ובינואר (מ-7:00 ועד אחה"צ). בהתאם להישגים ביום זה נקבע מי יכול לנסות את כוחו בגיבוש המאוחד (שמסנן כאמור מועמדים גם לשלדג, גם לסיירת מטכ"ל, גם ל- 669 וגם לחטיבת הקומנדו, כך שזהו למעשה גם גיבוש מגלן , דובדבנים ואגוז. לסיירת אגוז ניתן להגיע גם על בסיס מעבר גיבוש של סיירת גולני אחרי הגיוס).
מה נדרש מכם ב-5 ימי הגיבוש?
גיבוש שלדג נחשב לאחד הקשים ביותר בצה"ל.
ביום הראשון, אחרי שנקלטים בבסיס בניצנים (אליו תוסעו מתחנת הרכבת של אשדוד), מקבלים ציוד, משפצרים אותו היטב ואז יוצאים לשטח. השטח באזור ניצנים כולל דיונות תלולות וחול עמוק, ולכן חשוב ששגרת האימונים תותאם לתנאים אלה. כבר בערב הראשון יש כמה שעות ארוכות של ספרינטים עם קיטבגים, סחיבת שקים, זחילה בעלייה וגם אלונקה סוציומטרית.
ביום השני נמשכות הזחילות והספרינטים ובנוסף תידרשו להקיף דיונות עם שקים. כמו כן, יש משימות קבוצתיות לא פשוטות, וגם אתגרים לא פיזיים אבל בהחלט מורכבים כמו ציור מפה אחרי התבוננות בתוואי שטח מסוים במשך מספר דקות או איסוף פריטים שמאפשרים לשרוד באי בודד.
היום השלישי מתחיל כבר באמצע הלילה עם מסע בחול הטובעני. בהמשך היום תזחלו, תחפרו בורות, תישאו אלונקות, תסחבו שקים ותרוצו לא מעט, ובנוסף גם תיבחנו על נושא שעליו קיבלתם חומר לימודי ביום השני. הרצאה קצרה היא עוד מטלה שחשוב להיערך לקראתה, בערב ישנם ראיונות – וגם ניפוי ראשון.
ביום הרביעי מתווסף מרכיב של הצגת יכולות מנהיגות בנוסף ליכולות פיזיות גבוהות במיוחד. משימת הסוואה, הרצאה בנושא מסוים, מסע קשה מאוד בדיונות וראיון עם פסיכולוג הם עוד משוכות שחובה לעבור. בבוקר היום החמישי תקבלו תשובה ותדעו אם יש לכם סיכוי לשרת בשלדג.
איך להבטיח סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד בגיבוש שלדג?
חשוב להבחין בין הליכי מיון ליחידות מבוקשות שמתקיימים לאחר הגיוס – למשל גיבוש ימ"ס (יחידת המסתערבים של מג"ב) או גיבוש עוקץ (יחידת הכלבנים) – לבין המיונים שנערכים עוד בזמן שאתם תלמידים. הקושי הפיזי והמנטלי במהלך גיבוש שלדג הוא עצום, ולמעשה ללא הכנה מדוקדקת, בעזרת מומחים שיודעים בדיוק מה צריך כדי להצטיין ב-5 הימים המפרכים, הסיכוי לעבור הוא נמוך עד אפסי.
לצוות של Xtrain ידע מקיף ועדכני בכל הנוגע לגיבושים מבוקשים בצבא ובפרט זה שמוביל לשירות בשלדג. אתם מוזמנים להשאיר פרטים, לקבל פרטים נוספים ולבחור קורס הכנה שיביא אתכם לניצנים כשאתם מוכנים ובשיאכם מכל הבחינות.