גיבוש צנחנים ודובדבן - המדריך המלא למתגייס [לשנת 2023] - Xtrain
ראשי » גיבוש צנחנים ודובדבן – המדריך המלא למתגייס
גם חטיבת הצנחנים וגם יחידת הקומנדו דובדבן מבטיחות שירות משמעותי. מי שמתקבל אליהן זוכה להזדמנות גם לתרום לביטחון המדינה וגם לבנות אישיות מרשימה. אי לכך, מדובר באופציות נחשקות מאוד ויש תחרות של ממש על המקומות הפנויים בהן. הדרך אל השירות המאתגר והמתגמל ביחידות אלו עוברת בגיבוש, וכדי לשפר את הסיכויים שלכם לעבור אותו בהצלחה כדאי קודם כל לדעת מה הוא כולל, ושנית לעבור הכנה מוצלחת עם מי שמכיר היטב את התהליך.
ניווט מהיר בקליק: סגור
1. איפה ומתי מתבצע גיבוש צנחנים?
2. האם ליחידת דובדבן תנאי קבלה מיוחדים?
6. איך תתקבלו ליחידה שאתם רוצים?
איפה ומתי מתבצע גיבוש צנחנים?
גיבוש צנחנים מתקיים פעמיים בשנה, באפריל ובדצמבר. הוא אורך 24 שעות, מתפרש על פני יומיים מפרכים ומתקיים ליד בסיס האימונים של החטיבה שנמצא באזור להבים. המועמדים לחטיבה היוקרתית, שהוקמה ב-1955 וכבר הוציאה משורותיה לא פחות מ-9 רמטכ"לים (ואת הרשימה המלאה שלהם תוכלו לראות כאן ), מגיעים אל תחנת הרכבת להבים-להט, ומשם ישנה הסעה אל השטח שבו ייערכו הפעילויות השונות של הגיבוש.
האם ליחידת דובדבן תנאי קבלה מיוחדים?
כן.
גיבוש דובדבן הוא למעשה גיבוש סיירות. גם מי שסיים את הגיבוש לקורס טייס , אבל לא התקבל אליו יכול להגיע ליחידת הקומנדו שהוקמה על-ידי אהוד ברק ב-1986 ושפועלת נגד מחבלים ומבוקשים בשטחי יהודה ושומרון. דרך שלישית היא לעבור גיבוש צנחנים, להתחיל את השירות בחטיבה ולאחר מכן לבקש לעבור את הליך המיון ליחידות החטיבתיות (שכוללות חוץ מדובדבן גם את הגדס"ר, הפלחה"ן ופלס"ר עורב).
שימו לב: עד אפריל 2019 נציגי דובדבן עקבו אחרי כל מי שהשתתף בגיבוש צנחנים ויכלו לבחור מיידית בסוף 24 השעות של הגיבוש את המועמדים המתאימים בעיניהם, אבל צה"ל ערך שינוי בנושא זה וכעת מפעיל מודל סיירות חדש. לכן, האופציה הזו כבר לא רלוונטית. בכל מקרה עורכת יחידת דובדבן גיבוש גם לאחר הקבלה אליה כדי למיין את המשרתים בה לצוותים השונים.
מה כולל הגיבוש לצנחנים?
אחרי הרשמה ובדיקות רפואיות מתחילה הפעילות עצמה. השלב הראשון הוא ריצת 3,000 מ’. הריצה מתבצעת עם נעלי ספורט, בקבוצות של 40 ובשטח לא פשוט, כך שחשוב מאוד להגיע מוכנים אחרי ריצות דומות שיעזרו לכם להבין מהן החוזקות שלכם, מה כדאי לשפר ואיך אפשר גם לפתוח חזק וגם לסיים בכל הכוח.
לאחר שלב זה, חלק מהמועמדים מנופים ומי שנשאר אוכל ארוחת ערב והולך לישון לקראת יום הגיבוש השני שנפתח כבר ב-4 בבוקר. בין המטלות ביום השני והגורלי: ספרינטים עם שק חול של 10 ק"ג על הראש, עמידה עם השק הכבד (כשנבחנת קבוצת מועמדים ולא כל אחד בנפרד), תרגיל מתיש במיוחד שנקרא “אלונקה סוציומטרית” שבו מי שמסיים ספרינט ראשון “זוכה” לסחוב אלונקה, משימות מחשבתיות, ולקינוח מסע בשטח חולי של 2-3 ק"מ.
לאורך כל 24 השעות של גיבוש צנחנים, אנשי החטיבה בוחנים לא רק את המהירות והכוח של המתמודדים, אלא גם את המנטליות שלהם. לכן, חשוב לא פחות להתכונן מנטלית לגיבוש ולהבין איך יוצרים את הרושם הרצוי – הכנה איכותית מבטיחה לכל מי שרוצה להגיע לצנחנים או יחידת דובדבן גיבוש מוצלח שבו הם יביאו לידי ביטוי את כל היכולות שלהם.
מה כולל גיבוש דובדבן?
גיבוש דובדבן הוא כאמור גיבוש סיירות. יום הסיירות מתקיים פעמיים בשנה, בינואר ובאוקטובר . בחורף הוא מתחיל ב-7 בבוקר ונמשך עד אחה"צ ובאוקטובר הוא מתחיל אחה"צ ונמשך עד לשעות הצהריים למחרת. ההתייצבות היא בתחנת הרכבת ראשל"צ משה דיין, עם בגדי ספורט ונעלי ספורט, ומומלץ בחום להתאמן מספר חודשים לקראת שלל המשימות הפיזיות. כמו כן, חשוב להימנע מפעילות אינטנסיבית בימים שלפני יום הסיירות, כדי להגיע אליו רעננים ומוכנים היטב.
עוד לפני הגיבוש מציבה יחידת דובדבן תנאי קבלה לא קלים, ובפרט קב"א 51 או יותר וכן פרופיל 82 ומעלה.
תנאי קבלה לסיירת צנחנים
מי שעבורו “סתם” צנחנים הוא שירות לא משמעותי מספיק ולא עבר גיבוש דובדבן מוזמן לנסות להגיע לגדס"ר של החטיבה – שכולל את הסיירת, את הפלחה"ן ואת העורב. באופן טבעי מציבה סיירת צנחנים תנאי קבלה מאתגרים מאוד, כשקודם כל עוברים גיבוש צנחנים, מתקבלים לחטיבה ולאחר מכן מוזמנים, או מבקשים להגיע, לגיבוש היח"טיות.
איך תתקבלו ליחידה שאתם רוצים?
כאמור, לסיירת צנחנים תנאי קבלה נוקשים וגם ליחידת דובדבן תנאי קבלה לא פשוטים, ובנוסף גיבוש צנחנים לכשעצמו הוא אתגר משמעותי. כדי להגיע מוכנים לתהליך ולקבל את מה שאתם רוצים, חשוב להיערך היטב.
אתם מוזמנים להשאיר פרטים ולשמוע כיצד אנשי המקצוע של Xtrain יוכלו להכין אתכם בצורה המיטבית לגיבוש.