גיבוש צוללות - המדריך המלא למתגייס [לשנת 2023] - Xtrain
ראשי » גיבוש צוללות – המדריך המלא למתגייס
שהות בצוללת היא חוויה ייחודית, ושירות בשייטת הצוללות מבטיח תרומה עצומה – גם למדינה וגם לאישיות של המתגייס. באופן טבעי, הדרך ליחידת העילית שפועלת מתחת למים כוללת גיבוש מאתגר, ועוד כדאי לדעת שבניגוד ליחידות המובחרות האחרות, חלק גדול מאוד מעוברי גיבוש צוללות משלים גם את מסלול ההכשרה ומגשים את החלום. קורס שאותו מעבירים מומחים אמיתיים – אנשי מקצוע מנוסים שיודעים בדיוק מה אתם צריכים לעשות כדי להגיע מוכנים לגמרי לגיבוש ועם מקסימום סיכוי לעבור אותו – הוא התחנה הראשונה בדרך לצוללת ולשירות המשמעותי.
ניווט מהיר בקליק: סגור
1. איך מתקבלים לגיבוש הצוללות?
2. גיבוש צוללות נמשך 4 ימים – מה הוא כולל?
3. איך להבטיח מקסימום סיכוי לעבור את הגיבוש?
איך מתקבלים לגיבוש הצוללות?
תנאי הסף לשירות בצוללות הם קב"א גבוה (לפחות 52) ופרופיל 82 ומעלה בלי סעיפים פוסלים (פלטפוס חמור, אסתמה ועוד). בנוסף, לאחר הגיבוש עוברים המועמדים שצלחו אותו תחקיר בטחוני וכן בדיקות מקיפות במיוחד במכון לרפואה ימית כדי לוודא שהם מתאימים לשהות ממושכת מתחת למים.
עוד לפני גיבוש הצוללות ישנו יום מיון חובלים וצוללות, שמתקיים בביתן חיל הים בבקו"ם. מועמדים מתאימים לשירות בחיל הים מאותרים מראש ומקבלים זימון ליום הזה, ודרך נוספת לזכות בהזדמנות לשרת בצוללות היא לעבור יום סיירות ולהרשים את הבוחנים.
יום המיון לחובלים ולצוללות כולל מבחנים פסיכוטכניים, מבדקים פסיכולוגיים ומבחן ידע כללי. בין השאר מתבצעות בו דינמיקות קבוצתיות במטרה להעריך את כושר המנהיגות של המועמדים ואת רמת התפקוד שלהם בקבוצה. בתום אותו יום מקבלים המשתתפים הודעה אם עברו לשלב הבא – גיבוש צוללות או גיבוש חובלים .
גיבוש צוללות נמשך 4 ימים – מה הוא כולל?
גיבוש צוללות נמשך 4 ימים ומתקיים בבסיס חיל הים בחיפה. ההתייצבות היא בתחנת הרכבת בת גלים בשעת בוקר מוקדמת יחסית, ועוד לפני שלל המשימות והאתגרים מסיירים המשתתפים בצוללת ולומדים אודותיה.
בהמשך היום הראשון ישנו מסע יחסית קצר ותרגילים פיזיים. באופן כללי, רמת הקושי הפיזי של גיבוש הצוללות נחשבת פחות קשה מזו של גיבושים אחרים ( לחצו לרשימת הגיבושים המלאה ), אבל גם כך חשוב מאוד להגיע אליו עם כושר קרבי משמעותי וכמובן יכולת מנטלית גבוהה שמאפשרת לכם להוציא מעצמכם את המקסימום ואז עוד קצת.
היום השני מורכב ממסע אלונקות בעליות, תרגילים צוותיים שבוחנים את המנהיגות ואת היוזמה, וגם משימה סודית שמהווה את אחת הסיבות העיקריות לניפוי. היום השלישי כולל מבחני ידע ומיומנות (למשל פירוק והרכבה של מא"ג), משימה בתא הצפה, ראיונות אישיים עם המפקדים ומילוי שאלון סוציומטרי שיש לו השפעה משמעותית על התוצאות הסופיות.
חשוב להדגיש שלאורך כל 3 הימים נבחנים המשתתפים בעיקר מבחינה מנטלית ובהיבט של התפקוד שלהם בתוך הקבוצה הקטנה שמהווה את המחלקה שלהם. בנוסף, נבדקת היכולת לעמוד בלחצים ולתפקד היטב גם בתנאים של חוסר ודאות. ביום הרביעי מקבלים תשובות.
איך להבטיח מקסימום סיכוי לעבור את הגיבוש?
גיבוש צוללות הוא הזדמנות חד פעמית להגיע לשירות בשייטת 7, הלא היא שייטת הצוללות של צה"ל. אין ניסיון שני להשאיר את הרושם הרצוי על אנשי השייטת, ועוד כדאי לקחת בחשבון שיחד איתכם עוברים את הגיבוש 100 מועמדים אחרים שלמעשה מתחרים איתכם על מעט המקומות הפנויים במסלול ההכשרה של הצוללות, ולכן חובה להגיע לגיבוש בבת גלים עם רמת מוכנות גבוהה במיוחד.
כושר קרבי גבוה הוא הבסיס לכל גיבוש, כולל זה של הצוללות. מוכנות פיזית אופטימלית מקנה גם ביטחון עצמי גבוה, וגם לכך יש תרומה לסיכויי ההצלחה שלכם. בנוסף, תקבלו מאיתנו ידע יקר ערך שיעזור להפחית את רמת אי הוודאות שמאפיינת את גיבוש צוללות ותעברו תרגולות שנבנו במיוחד כדי לחזק את יכולת ההתמודדות שלכם עם לחץ.
המדריכים שלנו מנוסים מאוד ומיומנים בהעברת קורסי הכנה אפקטיביים להפליא תוך מתן תשומת לב אישית לחוזקות ולנקודות התורפה שלכם.