(תמונה: katalinks / 123RF Stock Photo)
יותר ויותר בנות מבקשות לשרת בתפקידים קרביים. אמנם ישנם כאלה שמסתייגים מכך, אבל זו עובדה: בנות מתגייסות ליחידות שמבצעות משימות מבצעיות ומתמודדות עם אתגרים מורכבים – בהצלחה מרשימה. אחת התחנות ההכרחיות בדרך לשירות שמוכיח שמוטיבציה, נחישות ואישיות חזקה משמעותיות יותר מהמגדר הוא גיבוש לוחמות. כדאי להגיע אליו מוכנות מכל הבחינות – פיזית, מנטלית וגם עם ידיעה מה מצפה לכן – ובעמוד זה תמצאו מידע מפורט על 24 השעות הלא פשוטות אבל המתגמלות מאוד שגיבוש לוחמות יכול להעניק לכן.
מי מקבלת זימון לגיבוש לוחמות?
הדרך לגיבוש לוחמות כוללת השתתפות ביום המא"ה (יום שמתקיים לאחר הצו הראשון ומאפשר לכל מלש"בית להציג לצבא את מלוא היכולות והכישורים שלה, כדי לקבל שיבוץ שמתאים לה), וכנס מלש"ביות ללחימה (יום שבו מקבלות הצעירות מידע מפורט אודות מסלולי הלחימה (כולל שיחות עם לוחמות ותיקות ושימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים כמו משקפי מציאות מדומה).
לאחר מכן, יכולה כל מי שרוצה לשרת בתפקיד קרבי למלא שאלון העדפות, ואם הנתונים שלה מתאימים היא תקבל זימון לגיבוש לוחמות.
מה כולל גיבוש לוחמות?
גיבוש לוחמות נערך במחנה 80 (בט"ר דותן) שליד פרדס חנה. ההתייצבות במחנה היא בשעות הצהריים, ובתחילת היום מתבצעות שיחות אישיות וכן בוחן בר אור לנשים.
בהמשך מתקיימים שיעורים וביניהם מתמודדות הלוחמות לעתיד (ובעצם גם בהווה, מפני שגם הגיבוש עצמו מחייב אישיות שלא נרתעת מקושי משום סוג) עם משימות פיזיות שונות: סחיבת אלונקה, זחילות, בניית חומה משקי חול ועוד ועוד. בכל משימה יש גם מרכיבים מנטליים שבוחנים את החוסן הנפשי ובפרט אי ודאות ודרישה להמשיך גם כשנדמה שהתרגיל הסתיים בהצלחה.
שנת הלילה מסתיימת גם היא באופן לא צפוי (למי שלא אספה מידע על הגיבוש, כמובן) עם השכמת פתע. גם במהלך החלק השני של הגיבוש נדרשות הבנות למאמץ גופני ומנטלי, כשבין השאר הלוחמות שמבצעות את המיון "מפתות" אותן עם האפשרות לפרוש ו"לסיים את הסיוט".
מתי מתקבלות תשובות ומהן אפשרויות השיבוץ?
תשובות מתקבלות תוך שבועיים עד חודשיים ממועד גיבוש הלוחמות. במחזורים האחרונים אחוזי ההצלחה עמדו על כ-40, כלומר קצת פחות ממחצית מהמלש"ביות שביקשו תפקיד קרבי קיבלו את ההזדמנות להגיע אליו. בהקשר זה חשוב להדגיש שמי שמתחרטת יכולה לעשות זאת גם ביום הגיוס ולמעשה גם במהלך מכינת הלוחמות בשבועיים הראשונים לשירות.
היחידות שאליהן משובצות מי שעברו גיבוש לוחמות בהצלחה: קרקל, גדוד חילוץ והצלה של פיקוד העורף, יחידת ינשוף של חיל ההנדסה, מערך הנ"מ של חיל האוויר, חיל התותחנים, חיל האיסוף הקרבי, אתגרים (יחידה אשר שייכת ל-8200 ומתמחה באיסוף מודיעין. על-מנת לשרת בה רלוונטיים גם תנאי הקבלה ליחידת 8200), משמר הגבול, עוקץ וסנפיר (יחידה מבצעית של חיל הים).
איך תבטיחי לעצמך מקסימום סיכוי לעבור את הגיבוש?
גיבוש לוחמות הוא אתגר לא פשוט, וכאמור יותר ממחצית הבנות שמתחילות אותו לא מתקבלות בסופו של דבר למסלול המבוקש מבחינתן. כדי להגיע מוכנה באמת ליום רווי המשימות וההתמודדויות, מומלץ לעבור קורס כושר קרבי לבנות, כמובן עם מומחים מנוסים בתחום. קורס שכזה תורם לא "רק" ליכולות הגופניות אלא גם מחשל את הנפש ומפחית משמעותית את רמת אי הוודאות לקראת הגיבוש ובגיבוש עצמו – כך שתקבלי את הכלים הנחוצים בדרך לשירות מספק ומעצים.