שירות קרבי לנשים בצה"ל – מהן הדרישות והשלבים להצלחה בגיבוש הלוחמות?
ראשי » שירות קרבי לנשים בצה"ל – מהן הדרישות והשלבים להצלחה בגיבוש הלוחמות?
בזמן האחרון, יותר ויותר נשים מבטאות רצון להיות חלק מהיחידות הקרביות בצה"ל. אף שאולי יש מי שיגיב לכך בחשש, אין ספק כי נשים מצטיינות בתפקידים המאתגרים והמבצעיים, ומוכיחות ששאיפה ונחישות לא תלויים במגדר. אחת מהתחנות המרכזיות במסלול זה היא גיבוש הלוחמות, שבו נדרשת הכנה מקיפה – פיזית, נפשית ומידע על מה שמצפה לך. במאמר זה נעמיק בכל הפרטים שתצטרכי לדעת על גיבוש הלוחמות, מה כולל התהליך, ואיך להבטיח את סיכויך להצליח.
תוכן עניינים
3. מתי מקבלים תשובות ומהן האופציות להמשך?
4. טיפים להצלחה בגיבוש הלוחמות
מי מתאימה לגיבוש לוחמות?
המועמדות לגיבוש הלוחמות מתחילות את דרכן דרך יום המא"ה (יום המיועד למועמדות), שבו יש להן הזדמנות להציג את היכולות שלהן ולבחון את אפשרויות השיבוץ שלהן. במהלך האירוע, ישנן הרצאות ופעילויות שכוללות שיחה עם לוחמות מנוסות, מסלולי לחימה שונים, ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו משקפי מציאות מדומה.
הצעירות שרוצות לשרת בתפקיד קרבי מוזמנות למלא שאלון העדפות, ואם הן עומדות בדרישות, הן יקבלו זימון לגיבוש הלוחמות.
תהליך הגיבוש – מה יש בסל?
גיבוש הלוחמות מתקיים במחנה 80 (בט"ר דותן) שבסמוך לפרדס חנה. ומתחיל בשעות הצהריים, שבמסגרתו ישנן שיחות אישיות ובוחן בר אור לנשים. במהלך הגיבוש, המתמודדות עוברות סדרת מאמצים פיזיים כמו סחיבת אלונקות, זחילות, יצירת חומות חול ועוד. כל משימה מערבת גם את המרכיב המנטלי, שכולל חוסן נפשי ויכולת להמשיך גם כאשר כל אתגר נראה קשה.
לילה בגיבוש אינו נגמר בקלות, כשישנה השכמה פתאומית שתוכננה מראש. במהלך היום השני, המתמודדות תידרשנה לעמוד באתגרים שונים, ובמקרים מסוימים המדריכות יציעו להן לפרוש, דבר שמוסיף עוד ממד של לחץ.
מתי מקבלים תשובות ומהן האופציות להמשך?
תשובות מתקבלות בין שבועיים לחודשיים לאחר סיום הגיבוש. במחזורים האחרונים, כ-40% מהמשתתפות הצליחו לעבור את המבחנים. במקרה שבו משתתפת מחליטה לפרוש – יש לה אפשרות לכך גם ביום הגיוס או במהלך השבועות הראשונים בשירות במכינת הלוחמות.
היחידות שאליהן מועברות המועמדות המוצלחות כוללות את יחידת קרקל, גדוד חילוץ והצלה, יחידת ינשוף של חיל ההנדסה, מערך הנ"מ של חיל האוויר וכמובן חיל התותחנים וחיל האיסוף הקרבי. בנוסף, ישנן יחידות כמו אתגרים (שייכת ליחידת 8200) שדורשות תנאי קבלה נוספים.
טיפים להצלחה בגיבוש הלוחמות
הגיבוש אינו משימה קלה, ומעל מחצית מהמשתתפות לא מצליחות לעבור אותו. כדי למקסם את סיכויי ההצלחה בגיבוש, מומלץ להשתתף בהכנות מקדימות – במיוחד קורס כושר קרבי לנשים. קורס כזה לא רק משפר יכולות פיזיות, אלא גם מקנה כלים נפשיים להתמודדות עם האתגרים שממתינים בגיבוש.
עשויים לעניין אותך גם:
- פרטים נוספים על יחידה 504 »
- יחידת 8200 – תנאי קבלה, מסלולים ותפקידים »
- מידע על דחיית גיוס »
- רשימת כל הגיבושים לצה"ל »
סיכום
גיבוש הלוחמות הוא יותר מסתם מבחן פיזי; הוא עמוס באתגרים נפשיים ופיזיים ובדיקה של ממדי החוסן והנחישות. בעידן בו נשים מרגישות חופשיות יותר לבחור תפקידים קרביים, הכנה ומידע קודם הופכים להיות קריטיים להצלחה. אם תתכונני כיאות ותאמיני בעצמך, יש סיכוי גבוה שתצליחי לעבור את אחד הגיבושים המאתגרים ביותר בצה"ל.