שירות בתור קצינים בספינות הטילים ובכלי השיט האחרים של חיל הים הוא חוויה עוצמתית. בכל שנה מנסים אלפי צעירים להתקבל למסלול ההכשרה המפרך והארוך (שאורכו כשנתיים וחצי) – ורק 70 מהם מגיעים לקו הגמר, הטקס שבו הבוגרים עונדים לראשונה את דרגות הקצונה ואת סיכת הקצין הימי (וכמובן יזכו לתרום למדינה וגם להתפתח כבני אדם). השלב הראשון בדרך הארוכה הוא גיבוש חובלים, וכשהתחרות כל כך קשה, רק מי שישקיע בהכנה איכותית לקראתו יבטיח לעצמו סיכוי מקסימלי להתקדם הלאה. עם אנשי המקצוע של Xtrain, הבית לכושר קרבי, תוכלו לעבור קורס הכנה אפקטיבי במיוחד.
איך מגיעים לגיבוש חובלים?
ישנן שתי דרכים שמובילות אל גיבוש חובלים:
א. יום שטח (שמוכר גם בשם יום סיירות) – מועמדים שעוברים את היום המאתגר מקבלים זימון לאחת מבין מספר אופציות יוקרתיות וביניהן מיון חובלים (אפשרויות נוספות הן שלדג, 669, שייטת 13 ועוד).
ב. יום מיון – סדרת מבחנים פסיכולוגיים ופסיכוטכניים שנערכים בתל השומר (בביתן חיל הים). אפשר לבקש להגיע ליום המיון ויש גם כאלה שחיל הים מאתר מראש ושולח להם זימון. בוגרי כיתה י"א יכולים להשתתף בגדנ"ע חובלים – שבוע שבו מי שחושב על קריירת פיקוד בים יכול להתנסות בפעילויות רלוונטיות, ובמהלכו לאנשי חיל הים יש הזדמנות להתרשם מהמועמדים הפוטנציאליים בתנאי אמת (וכמובן להזמין את מי שהרשים לעבור מיון חובלים).
מה כולל גיבוש חובלים?
אחרי מיון חובלים השלב הבא הוא הגיבוש עצמו, שנמשך 4 ימים ומתקיים 5 פעמים בשנה.
לאורך 4 הימים עוברים המשתתפים מגוון רחב מאוד של משימות קשות במיוחד, הן פיזית והן מנטלית. בנוסף, נדרש גם מאמץ אינטלקטואלי וקוגניטיבי משמעותי: במסגרת גיבוש חובלים, כל מי שרוצה להיות קצין בחיל הים צריך ללמוד חומר רב (בזמן הפנוי המועט שישנו בין בגרות לבגרות) וגם להעביר הרצאה של 7 דקות על נושא כלשהו שהכין בבית.
אילו פעילויות תבצעו במהלך הגיבוש?
- חפירת בור בעומק מטרמסעות באמצע הלילה
- הקפצות פתע
- מילוי פקודות על רפסודה של 2.5 מ' על 2.5 מ' (תרגיל שנקרא "סירת הקאה" וקל להבין למה…)
- בניית מתקנים שונים
- תרגיל שבו מי שמסיים ראשון ספרינט "זוכה" לעמוד מתחת לאלונקה
- העברת צוות שלם מעל לנחת
- ועוד…
עוד כדאי לדעת שבמסגרת 4 ימי הגיבוש מתבוננים הבוחנים בחניכים בכל רגע ורגע. בין היתר, מוערכת היכולת שלהם לקבל החלטות במצבי לחץ, היצירתיות, הגדלת הראש, מידת שיתוף הפעולה והנחישות. כפי שכבר הבנתם, מדובר בגיבוש לא פשוט בכלל, כזה שמחייב הכנה איכותית אשר כוללת מענה גם לפן המנטלי ולא "רק" לפן הפיזי.
מה זה גיבושון חובלים ולמי הוא מיועד?
גיבושון חובלים הוא למעשה גיבוש חובלים מעט מקוצר – יום אחד פחות. אופציה זו מיועדת למועמדים שסיימו גיבוש של קורס טיס, לסיירת מטכ"ל או לשייטת, אבל לא עברו אותו ולא התקבלו לאותן יחידות. מאחר שכל מי שהשלים את כל המשימות של הגיבושים התובעניים הנ"ל הוא מן הסתם בעל כושר גופני גבוה מאוד, גיבושון חובלים לא כולל מיון פיזי – אבל גם אליו כדאי כמובן להגיע מוכנים מהבחינה המנטלית, ובפרט לדעת בדיוק מה מצפה לכם בו.
איך תבטיחו לעצמכם מקסימום סיכויים להתקבל לקורס החובלים?
מיון חובלים ואחריו הגיבוש (או כאמור גיבושון חובלים) הם תהליכי מיון קפדניים, שרק כרבע מהמועמדים מצליחים לעבור. כדי להגיע מוכנים ועם סיכוי מירבי להשלים את השלב הראשון בדרך לקצונה ימית בהצלחה חשוב לעבור קורס מקדים שיכין אתכם לגיבוש בצורה הטובה ביותר.
אנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים וליהנות מהידע המקצועי הנרחב והעדכני של Xtrain, ומתהליך ההכנה המשודרג שלנו.