גיבוש גולני – המדריך המלא למתגייס (כולל תנאי קבלה)

סיירת גולני תנאי קבלה

√ הכנה מושלמת לכל גיבוש בצה"ל
מחירים משתלמים לקורסי הכנה מקיפים לצה"ל
√ צוות מאמנים ותיק, יוצא יחידות מובחרות בצה"ל
√ יחס אישי וליווי צמוד לכל מתאמן
√ תכנית תזונתית לכל מתאמן

√ לייעוץ חינם וקבלת הצעת מחיר חייגו:
052-726-0157

או השאירו פרטים בטופס:

 (תמונה: mikhailberman / 123RF Stock Photo) 

סיירת גולני היא יחידה בעלת נוכחות בולטת במורשת הקרב של צה"ל. אחד המפקדים הראשונים שלה היה אריאל שרון ז"ל, בין השאר היה לה חלק מכריע בכיבוש החרמון במלחמת יום כיפור והיא זו שהשתלטה על מבצר הבופור במלחמת לבנון הראשונה. גם היום מדובר ביחידת עילית שמציעה למי שמצליח להתקבל אליה שירות משמעותי להפליא ומעצים מאוד. על-מנת להפוך לאחד הלוחמים של סיירת גולני תנאי קבלה הכרחי הוא מעבר גיבוש וחשוב להגיע אליו מוכנים. בעמוד זה תמצאו מידע מקיף ועדכני על גיבוש גולני כדי שתדעו מה מצפה לכם, ועוד המלצה היא לעבור קורס הכנה עם מדריכים מנוסים ומיומנים.

תנאי קבלה לסיירת גולני

על-מנת להגיע לסיירת גולני, אתם נדרשים קודם כל להגיע לחטיבה מס' 1 – השם הרשמי של החטיבה בעלת הכומתות החומות וסמל עץ הזית על רקע צהוב (מידע נוסף על הכומתה תוכלו לקרוא כאן). לשם כך נדרש פרופיל 82 ומעלה וכמובן שכדאי גם לציין בהעדפות המנילה שהמטרה שלכם היא גולני.

לאחר שתגיעו לבסיס האימונים החטיבתי שנמצא באזור בנימינה, תוכלו לבקש לעבור גיבוש גולני – 3 ימים שיקבעו אם אתם אכן מתאימים לסיירת. עצם הבקשה לשרת ביחידה המובחרת מעניקה לכם את ההזדמנות להוכיח את עצמכם, ובאופן טבעי בדרך אל סיירת גולני תנאי קבלה נוסף הוא הצטיינות ב-3 ימי הגיבוש.

המודל החדש של הסיירת החטיבתית

החל מ-2018 שונה המבנה של חטיבת גולני, וכעת הסיירת כוללת 4 יחידות עילית: עורב, פלחה"ן, הפלס"ר ואגוז. ליתר דיוק הפלס"ר והפלחה"ן הן כעת שתי יחידות שההתמחות שלהן היא פשיטה, חבלה, לוחמה בשטח בנוי, סיור, לוחמה בסבך, לחימה בטרור ולוחמה בתוואי שטח תת קרקעי, הפלנ"ט מתמחה בהפעלה של טילים נגד טנקים ואמצעים טכנולוגיים מתקדמים נוספים ואילו יחידת אגוז – שאליה ניתן להגיע גם דרך גיבוש סיירת מטכ"ל – מתמחה בפעולות מיוחדות.

גיבוש גולני ממיין את הלוחמים לכל 4 היחידות הנ"ל, כשלסיירת אגוז מגיעים רק חיילים ספורים, המצטיינים שבמצטיינים.

מה כולל גיבוש גולני?

כאמור, תנאי קבלה לסיירת גולני הוא הצגת יכולות פיזיות ומנטליות מרשימות במהלך 3 ימי הגיבוש.

גיבוש גולני מתקיים בשבוע השני אחרי הגיוס וההגעה לבסיס האימונים של החטיבה. היום הראשון הוא זה שבו יש את אחוזי הפרישה הגבוהים ביותר, והוא כולל בין השאר חפירה של בור עמוק, זחילה של למעלה משעה על אדמת כורכר, מסע יחסית קצר (כ-4 ק"מ) אבל בקצב מאוד מהיר ועם אלונקה פתוחה ולאחריו זחילות נוספות, ספרינטים ועוד תרגולים.

היום השני כולל גם בחינה של יכולות המנהיגות של המשתתפים. בנוסף, מוקדשת תשומת לב רבה לעבודה בצוות ועמידה בלחצים שונים. כמו כן, ישנה משימה לימודית – משתתפי הגיבוש מקבלם פרק זמן קצר ללמוד נושא מסוים ובהמשך היום ישנה בחינה עליו. גם ביום השני ישנו מסע וכן תרגיל שאותו עוברים גם משתתפי גיבושים אחרים כמו למשל גיבוש צנחנים – אלונקה סוציומטרית.

היום השלישי משלב משימות אישיות וצוותיות וגם מסע ניווט ללא מפקדים. בסיומה של משימה תובענית זו שבה בכל קטע חייל אחד מנווט והשאר נושאים אלונקה תתבקשו על-ידי המפקדים לפרט מי תרם למשימה ומי מתאים לסיירת. כמו כן, ישנו שאלון סוציומטרי בסוף היום.

איך תבטיחו לעצמכם סיכוי גבוה במיוחד להגיע לסיירת גולני?

התשובות מתקבלות יום לאחר החזרה לבסיס האימונים החטיבתי. מאחר שישנם לא מעט תנאי קבלה לסיירת גולני, ובגלל המאמץ הרב שצריך להשקיע כדי לתפקד היטב ב-3 ימי הגיבוש, מומלץ להגיע ליום הגיוס עם כושר גופני גבוה במיוחד ובעיקר עם כל המיומנויות שנדרשות כדי לצלוח את המשימות האישיות והצוותיות.

קורס הכנה עם המדריכים בעלי הידע הרלוונטי והניסיון הרב של Xtrain יעזור לכם להתייצב לגיבוש עם כל היכולות החשובות וגם עם מקסימום ביטחון עצמי – וכך תבטיחו לעצמכם סיכוי גבוה לשרת בסיירת גולני. השאירו פרטים וניצור עמכם קשר!

להרשמה לקורס הכנה מקיף לגיבושים בצה"ל:

לא תשתף אח?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

עשוי לעניין אותך גם...

Call Now Button

איתרנו את המוצרים המומלצים לגיוס במחירים משתלמים