לוחמים ימיים עוברים שירות מעניין ומהנה במיוחד: גם הפעלת מערכות טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם, גם שירות קרבי שכולל ביצוע פעולות מסווגות וגם אווירה משפחתית חמה במיוחד שאפשר למצוא רק בים. הדרך לשירות המתגמל כוללת גיבוש – 24 שעות אינטנסיביות ומאתגרות. מי שמגיע לאותו גיבוש לוחם ימי מוכן, הן מבחינה פיזית והן בהיבט המנטלי, זוכה ליתרון של ממש על פני המשתתפים האחרים, ובפרט אם עבר קורס הכנה עם מדריכים מנוסים ואיכותיים.
מה כולל תהליך מיון לוחם ימי?
על-מנת להגיע אל גיבוש חיל הים נדרש פרופיל 72 ומעלה ללא שום סעיף שמונע שירות בים (משקפיים אפשריים בתנאי שהמספר לא גבוה מדי). הקב"א המינימלי הוא 47, ותנאי נוסף הוא רצון לשרת כלוחמים ימיים – כלומר לסמן 5 במנילה במקום הרלוונטי.
שימו לב: גיבוש לוחם ימי ממיין לשלוש יחידות: הדבורים (פלגות הבט"ש של חיל הים שהבסיסים שלהן ממוקמים בחיפה, אילת ואשדוד), שייטת 3 (הסטי"לים) וסנפיר (יחידת ההגנה על הנמלים שמבצעת גם משימות רבות נוספות). ליחידות האחרות של חיל הים ישנם גיבושים נפרדים – גיבוש שייטת 13, גיבוש צוללות או גיבוש חובלים.
מה חשוב להביא איתכם לגיבוש חיל הים?
גיבוש לוחם ימי נערך בחיפה ונמשך כאמור 24 שעות. חשוב להצטייד בזוג נעליים נוסף מעבר לזה שתנעלו, בגדים להחלפה, ביגוד חם (אם הגיבוש מתקיים בחורף) ותרופות (אם אתם זקוקים להן כמובן).
חשוב לא לשכוח את הזימון, את הטופס הרפואי ותעודה מזהה.
מה כולל גיבוש לוחם ימי?
לאחר הליכה קצרה מתחנת הרכבת לבסיס חיל הים מתחיל תהליך הקליטה שכולל בדיקות רפואיות וקבלת ציוד. לאחר מכן מתחילות המשימות השונות – גם במים וגם ביבשה. ביניהן:
- הקמת אוהלים – משימה שמתבצעת בצוותים קטנים.
- סתימת הצפה – משימה צוותית נוספת שבה נדרשים המתגבשים לחסום פתחים באמצעות חפצים שונים כדי לעצור זרימת מים לתא קטן.
- בניית רפסודה.
- מבוך – משימה שמושלמת רק בתנאי שכל חברי הצוות לא נוגעים בחוטים.
- חתירה בסירות גומי – במרחק ובקצב נתונים.
בנוסף לכל המשימות הספציפיות הנ"ל, ישנם תיזוזים רבים ומסע שבו סוחבים סירות גומי. המסע לא ארוך מאוד, אבל הקצב מהיר למדי. הצורך לסחוב את הסירות מכביד גם הוא וכמו כן המסע מסתיים בתוך המים – עוד אלמנט שמגביר את רמת הקושי.
החשיבות של עבודת צוות לצליחת גיבוש חיל הים
גם ביום השני של גיבוש לוחם ימי נמשכים התיזוזים והתרגולים הפיזיים המאומצים. משימה נוספת בוחנת את הזיכרון של המשתתפים בגיבוש באמצעות שאלות לגבי הרצאה שנערכה ביום הראשון. באופן כללי, מיון לוחם ימי בודק לא רק את היכולות הפיזיות, אלא גם את התפקוד המנטלי – ועוד מרכיב קריטי הוא התפקוד בתוך צוות.
לעבודת הצוות ולתקשורת מיטבית עם כל הסובבים אתכם חשיבות רבה מאוד בכל ספינה שהיא – ועל כן מדובר בחלק מהותי במסגרת מיון לוחם ימי. בהתאם, המדריכים בגיבוש מקדישים תשומת לב רבה לנושא הזה ועוקבים אחריכם לכל אורכו, כך שמומלץ להתנהל בחוכמה מהבחינה הזו ולא "רק" להפגין כושר גופני, כוח פיזי וחוסן נפשי.
איך למקסם את הסיכויים לעבור את גיבוש חיל הים?
חשוב מאוד להגיע לגיבוש לוחם ימי עם כושר גופני מתאים. ככל שאתם מאומנים יותר ומיומנים יותר בביצוע התרגילים, כך תוכלו להשלים אותם בקלות ובעיקר להפנות את המשאבים גם לתחומים האחרים שבהם חשוב להרשים את הבוחנים – ובעיקר כאמור יכולת העבודה בצוות.
קורס הכנה לקראת גיבוש חיל הים עם המומחים המנוסים של Xtrain מספק לכם את כל הכלים החיוניים גם בהיבט של הכושר הפיזי וגם מבחינה מנטלית.
אתם מוזמנים להשאיר פרטים ולשמוע על כל הדרכים שבהן נוכל לעזור לכם למקסם את הסיכוי לעבור את גיבוש הלוחם הימי.